Kontakt Länkar Galleri Start

 

På endast en timme med bil (7,2mil) kommer ni till High Chaparral, nöjdesparken i vilda-västern-stil!
High Chaparral

På 2 timmar (15 mil) hamnar ni i Vimmerby och kan där besöka Astrid Lindgrens värld och träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter och alla andra Astrid Lindgrens underbara personer!
Astrid Lindgrens Värld

Besök Ölands Djur och Nöjespark, 2 h med bil.
Ölands Djurpark

Vill ni cykla dressin? Åk till Åseda (7 mil) och hyr en dressincykel!
Dressincykel

Vill du stanna i närheten finns det bl.a. möjlighet att hyra kanot på Hjortsbergagården bara 4 km ifrån stugan! Här finns också en fin badplats!
Hjortsbergagården

Kanske vill ni åka och titta på älgar? Bara en liten bit utanför Ljungby finns både Elinge älgpark samt Laganlands älgpark!
Det finns även en älgpark utanför Kosta.
Laganland
Elinge älgpark
Grönåsens älgpark

Besök Huseby bruk, ett stort gods som är ett gammalt järnbruk. Under sommaren finns det guidade visningar på slottet! Här kan ni även hyra cyklar ” Cykelleden Fjordrundan tar dig på en 3 mil lång tur runt vackra Skatelövsfjorden, som är en del utav sjön Åsnen. På turen finns ett varierat utbud av sevärdheter allt från Huseby Bruk till vackra naturreservat.”
Husebybruk

Besök kronobergs slottsruin i Växjö bara 2,5 mil bort!
Kronobergs slottsruin

Besök Sagomuseet i Ljungby (3,5 mil) :
” Fantastiska sagor och sägner om tomtar och troll, näcken och skogsfrun, maror och gastar har i alla tider roat och förskräckt folk. Sagomuseet i Ljungby levandegör den muntliga berättartraditionen i Sverige.”
Sagomuseet

Ta er gärna runt i sagobygden i Alvesta, Ljungby och Älmhults kommuner!
”Sagobygden är ett magiskt landskap som gömmer otaliga spännande och roliga berättelser. Berättelserna gick från mun till mun och än i dag berättar vi dem i Sagobygden. Det var här i sydvästra Småland, som mycket av den svenska muntliga traditionen skrevs ner. Här levde märkliga sagoberättare, betydelsefulla sagosamlare och här finns otaliga sägenomspunna platser.
Välkommen på upptäcktsfärd i Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner, Sveriges Sagobygd.”
Sagobygden

Spela bangolf i Alvesta!
Alvesta bangolf

Kontakta Emmalina 0768770019